HET GEHEIM VAN PIT
Elf: "Ik ga jullie mijn verhaal vertellen. Het speelt zich af midden in het bos. Ik was toen nog maar een klein elfje en omdat ik ruzie had met de andere elfen was ik weggevlogen. Het bos waar ik nu in terechtkwam kende ik niet. En in dat bos was een boom.... Een hele rare boom....een nare boom. Het was eigenlijk geen boom. Hij was betoverd. Of moet ik zeggen: Het was een betoverde kobold? Een kobold?! Kennen jullie die niet?

Kobolden leven onder de grond. En deze kobold wilde op een dag uit de grond. Hij wilde op zoek naar de mooite. Hij kwam uit de grond samen met zijn zoontje en zag de bloemen....de bomen....de maan.... Toen keek hij in het water en zag zichzelf. En hij was lelijk! Hij dacht altijd dat hij op zijn zoontje leek, maar die leek op zijn moeder. Hij was zo ontzettend, verschrikkelijk lelijk! Toen werd hij boos. En de boosheid groeide en groeide en knalde uit elkaar. Hij schopte, schold, spuugde en trok alles stuk. Een oude tovenaar zag dat en zei; 'Niet hier, niet daar Wolken, wind en droom Kwaaie kobold wordt een...' En het zoontje van de kobold? Klom in de boom.

Om deze boom groeien grote reuzepaddestoelen. En op een dag kwam ik daar aangevlogen. Ik kwam bij die boom en ontmoette daar 'niemand'. Dat is een gekke naam, ik noemde hem Pit. Hij wilde mij uit de boom gooien, maar ik liet mij niet meer wegsturen. Ik ontdekte dat Pit een geheim had, waardoor hij zo lelijk deed. Ik hou niet van geheimpjes waardoor je lelijk wordt. Ik ging op zoek naar Pit's geheim.......

Thema: Vriendschap, vertrouwen en geheimen. Doelgroep: 5 - 10 jaar. Techniek: verduisterde ruimte 2 lege groepen van 16 a max. 70 leerlingen. Verwerking: lesbrief beschikbaar.

TRAILER
Trailer 'Het geheim van Pit'

BOEKINGEN:
STT Produkties
 » Klik hier om in te zoomen ->  » Klik hier om in te zoomen ->  » Klik hier om in te zoomen ->  » Klik hier om in te zoomen ->  » Klik hier om in te zoomen ->  » Klik hier om in te zoomen ->  » Klik hier om in te zoomen ->  » Klik hier om in te zoomen ->