Puberstrijd!
Verwacht niet van scholen dat ze uw kinderen wijsheid bijbrengen. 'De beste van de klas zijn' is geen garantie voor geluk. Uw kinderen zullen de weg naar wijsheid en geluk uit andere bronnen moeten leren kennen. Misschien bent u die bron wel…….

Waarom slapen pubers altijd zo lang uit? Waarom blijft het schoolwerk altijd liggen tot het laatste moment? Zo moeilijk is het toch niet om goed te plannen? Waarom doen ze zulke onbezonnen dingen, nemen onnodig veel risico of komen veel later thuis dan afgesproken? Waarom is het nu zo moeilijk om even te bellen en waarom willen ze niet met u over hun belevenissen praten en vervolgens wel uren aan de telefoon hangend met vrienden alle gebeurtenissen van die dag uitvoerig bespreken? Waarom?

Ouders kunnen soms met de handen in het haar zitten en niet begrijpen waarom hun kind zich lijkt terug te trekken en weinig woorden wisselt of juist steeds het conflict lijkt op te zoeken. De laatste jaren is door nieuwe onderzoeksmethoden een nieuwe kijk ontstaan op die bijzondere periode in het leven van de mens, die pubertijd wordt genoemd. Theater Thot neemt u mee op reis het puberbrein in. In theatervorm laten wij u zien welke veranderingen plaats vinden in dat brein, welke gevolgen dat heeft op het gedrag van uw kind en we laten zien hoe u als ouders en leerkrachten daar mogelijk anders mee om kunt gaan waardoor u zich prettiger blijft voelen bij alle verandering.

Na deze avond zal het gedrag van uw puber niet veranderd zijn. Een moeilijke puber is nog net zo moeilijk! Maar wat wellicht verschil kan maken is dat het makkelijker te begrijpen wordt waarom de puber zo dwars kan liggen, zich zo af kan sluiten voor volwassenen en zich zo druk kan maken over wat leeftijdgenootjes van hem/haar vinden. En mogelijk weet u er beter mee om te gaan.

(Inspiratiebronnen: ‘Het puberbrein’ van E.Crone en 'Geweldloze Com-municatie' van M.B.Rosenberg)

BIJZONDERHEDEN
Doelgroep: ouders en leerkrachten Voortgezet Onderwijs
Speelduur met nabespreking: 100 minuten.
Locatie: zaal/lokaal met stoelen in halve kring.
Aantal: maximaal 90


(4% van iedere verkochte voorstelling besteedt Theater Thot aan het realiseren van interatieve theaterprojecten in ontwikkelingslanden met locale acteurs/’slachtoffers’. Thema’s: sexueel misbruik, corruptie, huiselijk ge-weld en traumaverwerking. (www.thot-worldwide.com)

TRAILER
Nog niet beschikbaar

BOEKINGEN:
STT Produkties